STUDIECIRKLAR

Föreningen arrangerar studiecirklar eller kurser kring olika trädgårdsteman. I bildgalleriet ges exempel från några sådana aktiviteter. Kom gärna med idéer/tips om nya ämnen, som vi kan ta upp!

2022

Ympkurs med Per Notklev Djervft onsdag 20 april kl 17-19

Vi var i Ingela Eckerbergs trädgård, Kanalgatan 6. Lär dig ympa – Kurs med Per Notklev Djervft Notklev duktig pomolog. Många känner igen honom från vandringen på Djurö gård i höstas då vi fick ta del av hans kunnande. Det var 17 deltagare som lärde sig ympa och fick med varsitt blivande äppelträd på grundstam med ympkvist av vald sort från det spännande urval som fanns.
 Per hade med sig grundstammar till äppleträd (A2) till självkostnadspris, ymp-ris av olika äpplesorter.
Man kunde också ta med eget ymp-ris. Årsskott tas i februari, helst från södersidan på trädet. Länken nedan visar hur man (det går att klicka och hoppa över reklamen i början)
.

https://www.youtube.com/watch?v=MEzncO9LJlU

Kursen kostade 50 kronor för medlem och 200 kronor för dig som inte är medlem. Betalas på plats via swish. Vid ev. frågor kontakta Monica HanssonJohnsson 0705-74 41 77

2021

Trädgårdsträff-Digitalt

Nu startar vi en helt ny idé för vår förening. I Covid-19 tider måste vi tänka i nya banor och det har landat i en studiecirkel.

Målet är att genomföra nio filmer med tillhörande zoom-träff. Träffarna ska spelas in och vara tillgängliga i nutid och framtid. Genom dessa ska vi öka antalet medlemmar. Fler medlemmar än de i styrelsen kommer vara aktiva och mer deltagande i föreningen. Vi öppnar ett intresse för den digitala formen av samtal och möten utifrån ett gemensamt intresse.

Vill man vara med så körs aktiviteten 3 månader i taget. Det öppnar för olika engagemangstider. Intresse för filmning, idéer om filmerna eller bara var med och hjälpa till med att hålla rekvisita vid filmning är det som behövs. Alltså inga förkunskaper utan glädje och kärlek för trädgård är kraven. Läs mer:

Kontakta Ola Bixo om du vill vara med: ola@bixo.se

2015: Trädgårdsfotografering.

Många av oss gillar att fotografera vackra trädgårdsmiljöer. Därför anordnade föreningen en studiecirkel med den inriktningen under ledning av fotografen Lars Hedenström. Cirkelträffarna genomfördes dels i Örtagården dels i parkmiljöer på stan. Avslutningsvis träffades vi för visning av våra fotoalster.

2014: Keramik i trädgården.

Pia Carstens höll en minikurs i hur man gör keramikföremål (växtstöd, fågelbad mm) till trädgården.

2014-11-29 Julgranstävling.

På Rådhustorget anordnades en julgranstävling mellan stadens föreningar. Stimulerade av höstens föredrag ”Fåglarnas trädgård” blev vårt tema: ”GOD Jul i Fåglarnas trädgård!”. Vi såg till att all utsmyckning av vår gran var smaklig för våra flygande vänner … Mycket riktigt såg vi olika småfåglar anlända och ta för sig av läckerheterna! Barn stannade gärna till och beundrade vår skapelse.

2010-09-04: Pilflätning.

Caroline från Tuddabo lärde oss fläta pil till våra trädgårdar.