Välkommen till S:ta Ragnhilds trädgårdsförening

Sen sist 2024!

Årsmöte 2024, 20 febr kl 18.30 i Drothems församlingssal

Föredrag: Odling och beredskap

Vi fick ett sent besked om att vår digitala föredragshållare på årsmötet om Ormbunkarmåste ställa in.

På kort varsel har då Gustaf Hermansson, Djurhälls handelsträdgård i Mogata, ställt upp i egen fysisk person med ett föredrag om Odling och beredskap. Det blev ett jätteintressant och passande ämne nu när Riksförbundets tema för året just är odling och beredskap. Tack Gustav att du kunde komma med så kort varsel! Han ger oss 10 % på det vi kan handla hos honom. Se på Facebook när han öppnar för i år i april.

Vi fick lära oss om odling för bättre beredskap inför olika kriser. Gustav har ett stort intresse för odling och vi har besökt honom på hans plantskola Djurshälls i Mogata tidigare. Att ha en egen kompost där man lägger allt klipp från trädgården och löv. Ogräs kan man lägga i vatten först för att det inte ska spridas vidare. Att täckodla är bra för jorden, Viktigt att var växt ska odlas efter var den passar, som soligt eller skuggigt, torrt eller fuktigt …

Att odla handla svenskt är bra. I kristider kan det vara svårt att importera det vi önskar handla då mycket kommer med båt och flyg.

Föredraget som skulle varit Ormbunkar med författaren
till boken Ormbunkar Anton Sundin, Årets Trädgårdsbok 2020
Föredrag på länk.