PROGRAM

Alla våra aktiviteter genomföres i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Studief%C3%B6rb-Vuxenskolan-logga.png
Webbplatsikon

OBS! Håll koll på STARTSIDAN här på hemsidan om det blir ändringar i planeringen!!!!

S:ta Ragnhilds trädgårdsförening

Program 2023.

17 juni lördag – Besök hos Nyköpings Trädgårdsförening, 1-dagars resa Årets sommarresa

Sista chansen att anmäla sig! Vi har förlängt anmälningstiden till 4 juni för resan till Nyköping. 
Det finns några platser kvar, först till kvarn! 

Årets sommarresa17 juni lördag – Besök hos Nyköpings Trädgårdsförening, 1-dagars resa.

Anmälan sker till kerstin.lindvall@outlook.com och är bindande.
Anmälan och betalning senast den 4 juni samt vad man vill äta (se nedan) och ev. matallergier.

Foto Emma Falebrant

Nyköpings trädgårdsförening välkomnar oss att besöka några av sina privata trädgårdar och Björn Cederlunds magiska plantskola Linudden. Inbjudan. Det utförliga programmet med bilder utskickat till våra medlemmar i inbjudansmail 2023-05-05.

Besök deras hemsida https://nykopingstradgardsforening.se/

Nyköpings trädgårdsförening välkomnar oss att besöka några av sina privata trädgårdar och
Björn Cederlunds magiska plantskola Linudden. Var och en tar med sig eget förmiddagsfika.

Lunchen som intas på restaurang Nya Källan, Jogersö, betalas av var och en på plats. Dagens rätt kostar 120 kr. I samband med anmälan ska meddelas om man önskar kött, fisk eller
vegetarisk mat. Eventuell specialkost meddelas också.
Matvalet går att ändra fram tills sista anmälningsdagen.
Menyn:
Kötträtten
: Fläskfilé med rödvinssås, bearnaise samt potatisgratäng.
Fiskrätten: Varmrökt Fjällröding med Citronsmörsås.

Vegetarisk blir en överraskning.

Vi åker med buss från Stinsen kl. 07.45. Återresa från Oxelösund ca kl. 16.30.
Kostnad för resan är 525 kr och betalas till pg 130 69 78-6.
Anmälan sker till kerstin.lindvall@outlook.com och är bindande.
Anmälan och betalning senast den 26 maj. Antalet platser är begränsat och först till kvarn
gäller.
Vi hoppas det kommer att bli en givande dag med stort utbyte av trädgårdstankar och nya idéer.
Välkomna!

Närmaste aktivitet:

Välkommen till St Ragnhilds Trädgårdssällskaps
trädgårdsvandringar 2023!

SAMÅKNINGSPOLICY
Vid samåkning i varandras bilar brukar vi fördela kostnaderna så att passagerare och förare/ägare delar på bilkostnaden, 3 kr/km.

Tisdagar juni, juli, augusti – Trädgårdsvandringar

Snart är det dags för årets första trädgårdsvandring! Som vanligt är det på tisdagar, som vi får tillfälle att besöka både medlemmars och icke medlemmars trädgårdar. På våra trädgårdsvandringar kan vi både ge råd och få idéer till trädgårdsprojekt, hämta inspiration, eller bar träffa likasinnade över en kopp kaffe. De som vill tar med eget fika, (förutom hos Ylva som bjuder på kaffe), sittplats brukar det ordna sig med!
Hoppas att vi ses i många trädgårdar i sommar!

6 juni Trädgårdsvandring hos Lillemor Magnusson, 073 531 29 46 och Tomas Haag, tel 0703 55 24 59, Sturegatan 13, Söderköping. Tid från 17.00.

Underbar trädgård med många växter. Gå på upptäcktsfärd hos Lillemor och Tomas och du hittar massor av vackra växtplatser, skapade mer stor fantasi och kreativitet. Många stora stenblock skapar en härlig struktur på trädgården. Inget av regnvattnet släpps ut på det kommunala avloppsnätet, utan allt kommer trädgården till godo. Det finns vattensamlingar för småfåglarna. Vägbeskrivning: Sväng in på Östra Rydsvägen från E22. Sväng vänster till Birgittagatan. Sedan höger till Sturegatan.

13 juni Trädgårdsvandring hos Gunilla Härefelt, Krokvägen 34, Norrköping. Tel 073-640 88 27. Tid från klockan 18.

Här finns en välplanerad villaträdgård där alltid något blommar från vår till höst. Det finns ett stort antal växter, både perenner och sommarblommor. Det finns även växthus med bl.a. vindruvor och amaryllis.
Gunilla är självlärd amatör som har specialiserat sig på trädgårdsirisar – moderna hybrider, så kallade ”germanica-hybrider”. Hon har odlat irisar i drygt 10 år och har på senare år börjat göra egna korsningar som hon handpollinerar och driver upp från frö. Vi besökte Gunilla förra året, men lyckades då inte pricka in iristiden, så i år gör vi ett nytt försök, nu med datumet bokat med tanke på irisarna. Om vi har tur, kanske det finns möjlighet att köpa några irisplantor!
Vägbeskrivning: Kör E22 norrut. Kör från Norrköping mot Finspång, väg 51, förbi Eneby Centrum, sen andra gatan till vänster och andra till höger – Krokvägen. Parkera på Hembyggarvägen.

20 juni Trädgårdsvandring hos Åsa Höjefelt, Ängsvägen 3 Snövelstorp. Tel 0734-29 02 04. Tid: Från 17.30 och framåt.

1600 kvm fd platt gräsmatta med lerjord, som under åren transformerats till Åsas eget trädgårdsparadis på jorden. Perennplanteringar i olika stilar och växtval. Gångar i trä, sten och grus, flera sittplatser, avenboksberså, två dammar med guldfisk, grönsaksland i tre skepnader, växthus. Hönshus och -gård men utan fjäderfän. Trä, sten och metall möter det sköna gröna, Lust, energi och idéer tryter aldrig, alltid nya projekt på gång. Nybyggd altan med spa och (förstås) nya rabatter och stenläggningar
sedan senast. Åsa hoppas på fägring stor i midsommar!
Vägbeskrivning: Från Söderköping – kör till Västra Husbykorsningen – ta höger mot Norrköping. Kör ca 1,5 km (över Göta Kanalbron) uppför backen, sväng vänster, skylt Luddingsbo/Snövelstorp. Kör ca 200 m,
sväng vänster vid skylt Snövelstorp på Centralvägen. Följ ¨huvudvägen ¨som först gör en stark högerkurva efter ca 300 m, sedan en vänster efter 150 m och ytterligare en höger (efter brevlådor på höger sida
samt ett grått funkishus). Sväng höger in på Ängsvägen (skyltat), kör 150 m. Parkering finns hos Åsa, och ett par grannar samt i vägrenen.

4 juli Trädgårdsvandring hos Karin Lagander, Kuddby Klintås, Vikbolandet. Tel 070-695 78 06. Tid: Från kl 17.00

På vår hemsida KARINS TRÄDGÅRD har vi kunnat följa Karins trädgård, men nu får vi tillfälle att också besöka den. Det är en blandning av planerat och oplanerat, precis som för de flesta av oss.

På vår hemsida har vi kunnat följa Karins trädgård, men nu får vi tillfälle att också besöka den. Det är en blandning av planerat och oplanerat, precis som för de flesta av oss. Tillfälligheter/plats ger möjlighet till nyplantering. Växtbestånd och projekt byggs på allteftersom. Mycket av tomten är en torr en- och slånbacke, med allt vad det innebär. Alltid en utmaning vad gäller bevattning, särskilt de senaste somrarna. Det finns lådodlingar och en hel del perenner. Det finns många spännande projekt,
som tex odling i sand, och en humlegrop där insekter och paddor trivs. Karins inspiratörer är bland annat blomsterkonstnären Tage Andersen, trädgårdsmästaren Peter Korn, trädgårdsjournalisten och författaren
Gunnel Carlsson och träd gårdsarkitekten Ulf Nordfjell.
Vägbeskrivning: Kör E22 norrut. När du kommit ut ur Söderköping, ta av till höger mot Tåby och Östra Husby. Kör mot Kuddby Kyrka. Sväng vänster mot Norrköping vid Kuddby Kyrka, mot Konungsund. Sväng
vänster vid fjärde avtagsvägen, skylt Klint 1, åk ca 1 km på en krokig grusväg, förbi en gård (Klint). Det är ett gult hus, det går bra att parkera där.

11 juli Trädgårdsvandring hos Pia Carstens, Tyketorpsgatan 67, Söderköping, tel 0121-100 96. Tid från kl 17.00

Pia har en vildvuxen villatomt med både växthus och pallkrageodlingar och mycket annat fint att titta på. Det är öppet i keramikverkstaden, och egentillverkad keramik finns att köpa.
Vägbeskrivning: Från E22, sväng in på Östra Rydsvägen, förbi rondellen vid Ringvägen. Ta nästa gata till höger, sedan första till vänster. Huset ligger på hörnet på vänster sida. Ingång från Backgatan alternativt från Tyketorpsgatan 67.

25 juli Trädgårdsvandring hos Ylva Skärlund, Gyllingevägen 6, Vikbolandet. Tel 070 666 99 24. Kl 17.00.

Ylva har en trädgård som skapades år 1952 av en självständig kvinna som byggde upp en vacker trädgård. När hon sedan gick bort, låg trädgården i träda i ett antal år. Så när Ylva tog över trädgården så har hon iakttagit och läst av vad som finns kvar för att kunna fatta beslut över vad som kan användas och inte. Nu har hon både tagit vara på det gamla och förnyat. Mycket att se och prata om, och inte nog med det, vi blir bjudna på kaffe och våfflor! Det här får ni inte missa!
Vägbeskrivning: Kör E22 norrut, sväng av mot Östra Husby. Gyllingevägen ligger inne i Östra Husby. Kör en bit in i Östra Husby. Första till höger efter Östra Husby Bygdegård. Parkering vid bygdegården.

1 augusti Trädgårdsvandring i Joey’s Trädgård, Abhay Devasthale, Veteklintvägen 34, Skärblacka. Tel 076 720 83 92. Tid kl 18.00.

Joe’s Trädgård är en holistisk, insektsvänlig och informell stugaträdgård under ständig utveckling sedan 2014. Det finns bla en köksträdgård, gräs- och vildblommorsängar, insektsvänliga perennrabatter, frukt- och prydnadsträd, rosträdgård och rospergola, trädliljor och stora gamla ekar. Trädgården ägs av hunden Joey som älskar att slappna av och göra filosofiska funderingar i! Underbar inställning!
Vägbeskrivning: Kör E22. Ta Söderleden mot Skärblackavägen. Ta avfart 118 – trafikplats Klinga från E4 (23 km). Följ Skärblackavägen och Bergslagsvägen/väg 215 mot Veteklintvägen (15,4 km) Sväng höger
mot Restadsvägen (160 m). Sväng vänster till Veteklintvägen (750 m). Parkera utanför och på vägen.

8 augusti Trädgårdsvandring med Roger Norrman, trädgårdsmästare i Söderköping, bjuder på en alldeles egen Söderköpingsvandring. Vi träffas kl 18.30 vid Hagatorget.

Som ni säkert har noterat har vi i Söderköping fantastiskt vackra planteringar. De är skapade av Roger Norrman som är stadsträdgårdsmästare i vår stad. Roger höll ett uppskattat föredrag på vårt årsmöte, om
hur han planerar och bygger upp planteringarna i staden, och om det nya växthuset där plantorna drivs upp. Nu visar han resultatet av årets planering och arbete! Efter rundvandringen kan de som vill få titta på växt huset som ligger i Hamra. Vi som vill se växthusest, parkerar vid Stinsen, och samåker därifrån efter promenaden.
Vi träffas kl 18.30 vid Hagatorget Söderköping.

Roger Norman visade bilder på Årsmötet i februari tillsammans med sin far Lars Ove Norman. Roger ansvarar för blomsmyckningen i Söderköping som han ansvarar på. Han har tidigare varit trädgårdsmästare i Linköping och Norrköpings kommuner.

15 augusti Trädgårdsvandring hos Cecilia Lind, Minsjö Rättarbostad 1, Norrköping. Tel 0708 98 49 48, Tid från kl 16.00.

Hos Cecilia finns olika rum och olika projekt, en gammal kulturträdgård som Cecilia varsamt håller på och tar fram och återskapar, en podager, och början till ett woodland. Cecilia har en mycket intressant och spännande trädgård med stor potential, och med pågående projekt i alla hörn! Där finns gamla växter som hög syrenhäck, granhäck, jasmin, plymspirea, gullregn. Det finns en slänt som Cecilia drömmer om att skapa en vacker plantering av, och ett skogsparti. En trädgård med massor av
möjligheter!
Vägbeskrivning: Kör väg 210 från Söderköping mot Linköping. Kör rakt igenom Västra Husbykorset och sväng höger vid Butiken på Landet. Cecilias gula hus ligger en bit förbi butiken på vänster sida. Man ser en stor huvudbyggnad, och Cecilias hus ligger innan man kommer till den stora byggnaden. Parkera vid Butiken på Landet.

18-19 augusti – fredag- lördag – Besök av

Norrtälje Trädgårdsförening, 2-dagars

Vi planerar att besöka dem under sommaren 2024 på vår årliga trädgårdsresa .

Mer info kommer närmare i tid.

2022 S:ta Ragnhild trädgårdsförening Söderköping startar en återkommande spalt i Söderköpingsposten med trädgårdsfrågor. Samarbete i formen av studiecirkel.

Läs mer på sidan STUDIECIRKLAR

Läs om tidigare aktiviteter 2023 och tidigare (det senaste överst) under SEN SIST

Växtförsäljning i Örtagården 20 maj 2023.

Trädgårdsvandring hos Mikael Haalberg och Ingela Magdesjö Hagstigen 10 Borensberg 23 maj

Bovieran, Trädgårdsvandring vid Bovieran Holmtorpsvägen 55, Björkalund. Britt Ståhlbom. Ett unikt grönt boendekoncept Senior 55+ med ett stort fokus på hjärta, avkoppling seniorboende 16 maj 2023.

Föredrag av Kenneth Nordling, Sandborgs trädgård – Salong Ramunder, 3 april 2023

Besök på plantskola Djurshäll trädgård, Mogata Djursnäsvägen 3, tisdag 9 maj 2023

Djurshäll Handelsträdgård är en liten plantskola och trädgårdsbutik, där vi
kan köpa trädgårdsväxter, både bär, buskar och träd. Plantskolan ligger i en villaträdgård.

Vår förening får  10% rabatt på hela sortimentet av växter. 

Både Swish och kortbetalning går bra, men inte kontanter.

På både Instagram och Facebook kan du se exempel ur sortimentet.

Besök deras hemsida Djurshälls Trädgård https://www.djurshall.se

Vårresa till Kallsö 6 maj 2023

Foto Gurli Pintye

Föredrag av Kenneth Nordling, Sandborgs trädgård – Salong Ramunder måndagen den 3 april 2023

PERENNRABATTENS UPPBYGGNAD Föredrag med Kenneth Nordling från Sandborgs Trädgård Välkomna!

Kenneth berättade om hur vi bygger en fin perennrabatt, rätt växt på rätt plats, årstidsplanering mm

Årsmöte S:t Laurentii församlingshem 14 februari 2023

2022

2022 Års Trädgårdsvandringar i Söderköping med omnejd m.m. :

COVID-19

Hela Sverige, ja,nästan hela världen, är som bekant drabbat av Coronaviruset Covid-19. Det påverkar även S:ta Ragnhilds trädgårdsförening. Vi är rädda om våra medlemmar och planerar aktiviteterna med mesta hänsyn efter direktiv från Riksförbundet Svensk trädgård och hur rekommendationer från Folkhälsomyndigheten lyder.
I vår Facebookgrupp så kan vi på covid-19-säkert sätt prata trädgård och visa bilder från våra trädgårdar.

Läs mer om vad vi gjort under 2022 och tidigare år under SEN SIST

Program 2021

Grönsaksodling föredrag med Åke Truedsson Salong Ramunder, tisdag 30 nov 2022

1 juni 2021 Årsmötet skedde på ZOOM via länk p.g.a. COVID-19 .

2021 års St Ragnhilds trädgårdsförenings trädgårdsvandringar tisdagar 2021!

25 maj alt 29 juni Åsa Höjefelt, Ängsvägen 3, Snövelstorp

8 juni Inger Larsson, Björkbacken 6B, Svärtinge

15 juni Britt Näslund, (medlem i STA), Storsvängen 13, Linköping.

22 juni Ida Stockberg, (medlem i STA), Torstorpsvägen 15, Finspång.

29 juni Åsa Höjefelt, Ängsvägen 3, Snövelstorp.

Vädret var dåligt med mycket regn därför la Åsa till ett extra datum för besök den 29 juni. Således fanns det två tillfällen att besöka Åsas trädgård.

6 juli Ingegerd Edman, Vänneberga, Villa Stenhängne 1, Söderköping.

13 juli Gurli Pintye, Säverum, Norrgård, Ringarum

20 juli Helena Boethius, Vikingagatan 4A, Söderköping

27 juli Emma Falebrant, Kömnevik Kullen 1, Gusum

3 augusti Anna Tjäder, (medlem i STA), Jäppestad Överby Gård 1, Linghem

10 augusti Pia Carstens, Tyketorpsgatan 67, Söderköping

17 augusti Barbro Björklund, Vänneberga Dammar

Ny aktivitet 2021: Trädgårdträffar på Zoom.

Vi kom med en ny aktivitet. Helt ny för vår förening men även rätt ny i trädgårdsvärlden.

Läs mera om Trädgårdsträffar på Zoom

Vi arrangerar nio ”Trädgårdsträffar”, för medlemmar och tänkbara nya medlemmar i Söderköpings kommun. Det är digitala träffar på zoom. Träffarna utgår från enkla filmer som vi producerar själva på ca 15 minuter vardera. Efter filmerna blir det möjlighet för egna diskussioner och frågor. Till varje träff bjuds det in någon ”kändis” som kan vara med i samtalen

29 mars är ämnet Frö och förodling, som trädgårdsprofil deltog Farbror Grön.
3 maj är ämnet Jord, kompost och bokashi. Som trädgårdsprofil på denna träff deltog författaren och journalisten Liselott Roll. Hon kom just ut med boken Jord.
31 maj Konsten att anlägga en Barnens sommaräng. Vi utgick från det som sker på Barnens trädgård på Korskullen
28 juni Rosor och deras sällskapsväxter, då trädgårdsmästare och författaren Inger Palmstierna deltog.
26 juli besökte vi vår medlem Gertrud, som samlar på giftiga växter. Författaren och ”häxan” Hella Nathorst-Böös deltog.
23 augusti handlade om beskärning. Eva Robild, som är redaktör på Trädgårdstider på SVT deltog. Hon har gett ut med boken Konsten att beskära träd och buskar.
20 september Skydda din trädgård, och då växtskyddsexperten Maj-Lis Pettersson, känd från Odla med P1, var vår gäst.
26 Oktober trädgårdsplanering, då trädgårdsdesigner Ylva Landerholm deltog.

2020 S:ta Ragnhilds trädgårdsförening 20 år!

Februari

26/2 Årsmöte och 20-års jubileum
Kl: 18,00
Plats: S:t Laurenti församlingshem

S:ta Ragnhilds trädgårdsförening firade 20 års jubileum 2020. Vi firade detta med att servera lite tilltugg efter mötesförhandlingarna. Föreningen bjöd på en subventionerad mat med ett bidrag med 50:-/person för de som deltog.

Efter årsmötet höll Henrik Morin ett bildföredrag under tema ”Växterna från förr – en levande skatt för vår tids trädgårdar”.
Henrik Morin jobbar konsulent inom genbanken för POM- Programmet för odlad mångfald. Där är hans huvudområden samlingarna av äldre kulturrosor samt träd och buskar. 

Mars

29/3 Söndag
Föredrag ”Trädgårdsmyller”, i samarbete med Naturskyddsföreningen,
Christina Winter blev tyvärr inställt pga COVID-19 (det nya Coronaviruset) Förhoppningsvis kan vi få en ny tid när det är lugnare på virusfronten.

April

Maj

Den planerade aktiviteten i Barnens Trädgård vid Korskullen den 30 maj är inställd. Vi hoppas att någon hittar dit på egen utflykt. Viss aktivitet kommer att äga rum där under denna dag, men utan bemanning från oss. Se Startsidan för information!

Även andra aktiviteter framöver kommer att ske. Vi kommer att göra utskick då dessa aktiviteter har tagit form. Se även föreningens hemsida www.st-ragnhilds-tradgard.se

Bästa trädgårdshälsningar

Växtförsäljningen den 30/5 är inställd. Tänk på att ni kan byta/sälja efterlysa plantor via vår Facebook-grupp. (Se startsidan)

Juni

Välkommen till 2020 års trädgårdsvandringar!

I dessa Coronatider har alla trädgårdarna drop-in, vilket innebär att du kan komma på litet olika tider, och därmed sprider vi ut besöken över litet längre tid så vi slipper trängas. Vi avråder från samåkning, och får tyvärr hoppa över fikastunden den här sommaren. Tänk på att hålla avstånd! Vi följer Riksförbundet direktiv, så tänk på att kontrollera på hemsidan inför varje besök vad som gäller, eftersom förändringar kan inträffa! Väl mött!

2 juni          Ålbäckens Trädgård,  Ålbäck 3,  610 27 Vikbolandet, Kerstin Hellberg Ostyrig trädgård i skogsbrynet, med mycket perenner. Köksträdgård med odlingstunnel och en liten plantskoleavdelning med försäljning av perenner. Finns på sociala medier och har hemsida.                 Drop-in från 16.00  E22 norrut från Söderköping. Sväng av höger efter    kanalbron mot Östra Husby. Kör genom Tåby och tills man kommer  till Fristad, sväng av mot Stegeborg. Åk några mil mot Stegeborg, nästan fram till färjan. Vid skylt mot Arkösund, sväng dit. Från den korsningen  är det 5 km kvar. 3 postlådor på vänster sida. Backe upp förbi en lada. Andra fastigheten bakom ladan (ca 75-100 m från ladan).Skylt Ålbäckens Trädgård.

16 juni        Anna Tjäder, (medlem STA) Jäppestad Överby Gård 1, Linghem   Platt trädgård med stora gräsytor som successivt ersätts med  planteringar och träd. Växter och ätbart blandas och odlingarna i inspireras av permakultur och skogsträdgårdstänk. Hemmabyggt växthus. Möjlighet att ta med stallgödsel hem om du tar säck med dig. Drop-in från 16.00  Kör väg 210 mot Linköping. Sväng vänster på gamla E4:an mot  Linghem. Vägen går över en järnväg och passerar utanför Linghem. Fortsätt på Tellbovägen som leder till Vårdsbergsrondellen. Sväng av 200-300 m före rondellen mot Överby, skylt Överby 2 km. Åk  grusvägen i ca 2 km. Sista gården, 2 gula hus.

30 juni        Ulla Händel, Långbacka, Slåttervägen 10, Östra Ryd Bergstomt inne i samhället med många vackra perenner och kreativa   lösningar. Insektshotell, fina svetsade växtstöd, stenläggningar. Drop-in från 17.00. Kör väg 210 från Söderköping och sväng av mot Västra Husby. Kör ca 1 mil tills du kommer till Affärn i Östra Ryd och Qstar-mack på höger sida. Sväng vänster mot Östra Ryds kyrka och Ringarum. Sväng första till höger in på Prästgårdsgatan och första till vänster som är Slåttervägen.

13/6 Utbytesföreningsdags.
Inställt!
Förhoppningsvis kan vi träffas till hösten eller 2021

28/6 Tusen trädgårdar
Nu är dags för Sveriges största trädgårdsvisning.
Då öppnar trädgårdsägare landet runt upp för allmänheten under en hel dag
Huvudarrangörer: Riksförbundet Svensk Trädgård, Studiefrämjandet, Gunnel Carlsons Trädgårdsriket

Juli

Besök i Vårgårda 4-5 juli i rosornas tid INSTÄLLD

Jag tror inte att det kommer som någon överraskning att vi måste ställa in vår resa till Vårgårda. Med gällande restriktioner är detta det enda beslut vi kan ta. Jättetråkigt! Vi hoppas naturligtvis att vi ska kunna göra resan nästa år istället men detta vet vi inget om just nu.

Vi skulle besökt flera intressanta trädgårdar som en rosenträdgård, Quiet Garden, Hackepella trädgård i Timmele,  Axamo plantskola. Ett besök rosariet i Jönköping.

Välkommen till 2020 års trädgårdsvandringar i juli!

I dessa Coronatider har alla trädgårdarna Drop-in, vilket innebär att du kan komma på litet olika tider, och därmed sprider vi ut besöken över litet längre tid så vi slipper trängas. Ingen samåkning, inga kramar, hålla avstånd under promenaderna och vi fikar inte tillsammans denna sommar. Vi följer Riksförbundet direktiv, så tänk på att kontrollera på hemsidan inför varje besök vad som gäller, eftersom förändringar kan inträffa! Väl mött!

7 juli          Susanne Dahm, Skogsvägen 6, Söderköping Trädgård under utveckling med damm, rosor, perenner och fruktträd. Drop-in från kl 16.00  Trädgården ligger på Morfars kulle i Söderköping.  Ta Östra Rydsvägen från E22. Mittemot Nyströmska Skolan, sväng vänster in på Skogsvägen och kör uppför backen till Skogsvägen 6, på höger sida.

14 juli         Kils Eko, Ewa Lövgren, Kils Gård 2, Östra Ryd. 8.200 kvm naturtomt med perenner och berg i dagen, grönsaksodlingar i stora bäddar och försäljning av giftfritt odlade grönsaker och mycket ogräs! I mitten av juli blommar förhoppningsvis hundratals stockrosor samtidigt tillsammans med många andra perenner och sommar blommor. Drop-in från kl 17.00  Kör väg 210 mot Linköping och sväng till vänster  mot Västra Husby. Kör ca 1 mil till Affären i Östra Ryd och Qstar-mack på höger sida. Efter affär och mack, sväng vänster mot Östra Ryds kyrka och Ringarum. Kör igenom byn och när du kommer ut på 70-väg igen kommer skylt mot Kihl till vänster efter ca 800 m. Grusväg, följ vägen förbi två hus, ett först till höger och sedan ett till vänster, förbi en lada. När det blir öppen åkermark och vägen svänger till vänster, sväng till höger upp för  en liten backe (skylt Kils Eko, motortrafik förbjuden och privat väg). Röda gamla hus och växthus. 

19 Juli
Tidningen Land arrangerar Öppen Trädgård INSTÄLLD

21 juli        Catharina, Njuta Trädgård, Åkaregatan 16, 603 60 Norrköping,   En radhusträdgård med många projekt och idéer på gång. Här finns i olika rum: Bambuberså med glashus, altan med krukor, skuggrabatt, odlingsbäddar, en avdelning för arbete och stök, bastu och spabad med  mera. Träd ger tak över huvudet och skön skugga. Drop-in från kl 16.00  Kör E22 norrut från Söderköping. Sväng av vid    Mirum Galleria. Kör förbi Mirum Galleria, rakt igenom rondellen till  Snickerigatan. Första vänster till Muraregatan och andra höger till  Limmaregatan, och du kommer till Åkaregatan.

28 juli         Helena Boethius, Vikingagatan 4, Söderköping Liten villaträdgård, med intensivodling på liten yta. Biodling och odling  av blommor som passar för bina. Buskar, örter, ängsblommor. Drop-in fr kl 17.00   Från Stinsen, Storängsgatan, sväng strax in till höger på Vikingagatan 4

Augusti

Välkommen till 2020 års trädgårdsvandringar i augusti!

Ingen samåkning, inga kramar, hålla avstånd under promenaderna och vi fikar inte tillsammans denna sommar. Drop-in, vilket innebär att du kan komma på litet olika tider, och därmed sprider vi ut besöken över litet längre tid så vi slipper trängas. Vi följer Riksförbundet direktiv, så tänk på att kontrollera på hemsidan inför varje besök vad som gäller, eftersom förändringar kan inträffa! Väl mött!

4 augusti     Ida Stockberg, (medlem STA) Torstorpsvägen 15, Finspång,   Mindre villaträdgård i flera nivåer, bergsslänt och sluttning i flera     etapper. Samlarträdgård med bl.a. hostor och solhattar. En trädgård där alltid projekt och skapande fortgår. Drop-in från 17.00. Kör väg 51 från Norrköping mot Finspång fram till Finspång. Rakt fram genom tre rondeller. Över en litet större bro. Rakt fram genom två rödlysen, sedan andra vägen till höger, skylt Torstorp, Viggestorp. Du passerar dagis och skola på höger sida. Huset ligger på vänster sida. Det är tredje huset, ett gult tegelhus. Parkera vid skolans parkering (ca 80 m att gå), eftersom det är P-förbud utanför huset. Eller  kör förbi och genom 4-vägskorsning. Där kan man parkera på gatorna både till höger och vänster.

11 augusti Villa Stenhägne, Vänneberga, Söderköping. Ingegerd Edman OBS för er som deltog på årsmötet: Ändrat datum och ingen födelsedagsfest, som meddelades på årsmötet.  En stenrik trädgård med många projekt på gång, och där det hänt mycket i år! Stenar används till stödmurar, rabattkanter och gångar, terrassering, stenblocksparti med vattenfall, bäck och springbrunn. Drop-in från 16.30. Från Söderköping: E22 norrut till avtagsväg åt vänster med skylt Mariehov. Kör 2 km till avtagsväg åt höger med skylt ”Välkommen till Vänneberga by¨. Vi bor i huset mitt emot skylten.

18 augusti       FLYTTAD FRÅN 15 SEPTEMBER !!! Siv Helderud, Östra Ny, Örtagården, Vikbolandet Många vackra höstblommande perenner, som rudbeckia, anemoner, astrar, flox samt rosor. Drop-in från kl l6.00  Från Söderköping mot Östra Husby. Vid Kuddby, ta höger vid skylt Östra Ny. Åk genom Östra Ny, förbi kyrkan till gamla brandstationen på vänster sida, parkera där

September

Välkommen till 2020 års trädgårdsvandringar i september!

I dessa Coronatider har alla trädgårdarna drop-in, vilket innebär att du kan komma på litet olika tider, och därmed sprider vi ut besöken över litet längre tid så vi slipper trängas. Ingen samåkning, inga kramar, hålla avstånd under promenaderna och vi fikar inte tillsammans denna sommar. Vi följer Riksförbundet direktiv, så tänk på att kontrollera på hemsidan inför varje besök vad som gäller, eftersom förändringar kan inträffa! Väl mött!

2020-09-08 En extra trädgårdsvandring hos Gunilla Gernandt Bark Eketorp Lilla 1

2020-09-15 Hanna Nilsson Ullström, Kristinagården 1, Östra Ryd

Program hösten 2020

Coronaviruset påverkar S:ta Ragnhilds trädgårdsförening. Vi måste som så många andra föreningar förhålla oss till och agera utifrån officiella beslut som tas. Detta är naturligtvis sorgesamt men nödvändigt.
Några av de aktiviteter som vi planerat måste vi skjuta på framtiden.
Vi kan glädja oss åt att sommarens coronaanpassade trädgårdsvandringar har varit mycket populära och välbesökta.

December

Trädgårdsglädje på distans

Måndag 7 december

kl 18.30- ca 20.00.

Ylva kommer att prata om och visa bilder på fina kombinationer av gammeldags lättskötta växter. Bland annat kombinationer av rosor och perenner.

SAMVERKAN
Vi är välkomna att delta i aktiviteter, som arrangeras av vår systerförening Örtagårdsföreningen och grannföreningarna i Kinda, Linköping och Norrköping.

Alla våra event genomförs i samarbete med Studiefrämjandet.