Välkommen till S:ta Ragnhilds trädgårdsförening

Frö och förodling

Filmen har vi spelat in hos vår medlem Ewa Lövgren i Östra Ryd.

Som trädgårdsprofil på träffen deltog Farbror Grön. Farbror Grön består av Johannes Wätterlund och Theres Lundén. Det är Johannes som vi möter i olika medier. Han är en mycket inspirerande och kreativ, och många gånger annorlunda tänkande, odlingsföreläsare och skriver om grönsaksodling, grön mat och självhushållning. De har gett ut tre böcker om odling, har två Facebooksidor (Farbror Grön och Farbror Gröns Trädgårdsland) och ett Instagramkonto. Dessutom har Johannes just nu webbinarier i olika odlingsämnen. I ”normala” tider kan man också gå kurser i Farbror Gröns regi.

Samtalet var trevligt och intressant, som med utgångspunkt från Frö och förodling även kom att handla om allt från hur och när och med vad tulpanerna ska gödslas för att blomma bra nästa år, till hur vi alla har våra knep att hålla rådjuren borta.

Vinasse och klopyralid

På länken nedan kan vi läsa om vinasse och klopyralid som diskuterades i filmen och på mötet.

Tips om Gunnel Carlssons Gröna rum säsong 4 avsnitt 8 finns här:

https://www.svtplay.se/video/26477870/grona-rum/grona-rum-avsnitt-8?modalId=eyBEQpj

Se filmen: Frö och förodling                                https://youtu.be/gvdrnIGSlxk

Tillbaka där man kommer till Trädgårdsträffar digitalt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *